13. tammikuuta 2017

PÖYTÄPEILIN TUUNAUS MIESTEN SOLMIOIDEN SÄILYTYKSEEN

Oletteko huomanneet, että kirpparit on pullollaan mäntyisiä pöytäpeilejä nykyään? Sellaisia, joita ennenaikaan käytettiin pukuhuoneissa (kun kammattiin hiukset saunan jälkeen) ja niiden alla oli myös usein pieni laatikko. Monilta mökeiltä löytyy tänäpäivänä samanlainen edelleen käytöstä.  Eikä toisaalta ihme - onhan tämä aika kätevä!

Tällä kertaa tuunasimme kuitenkin pöytäpeilin makuuhuoneeseen miehen solmioiden säilytykseen. Ja täytyy todeta - tuli lätkäistyä kaksi kärpästä samalla kertaa. Nimittäin paikka, jossa solmioita säilytetään + peili, josta voi tarkistaa kravatin solmun ja paidan kaulusten olevan suorassa.


Pöytäpeilin tuunaukseen tarvitset

  • vanhan puisen pöytäpeilin (kolua sukulaisten varastot ja kirpparit)
  • kalustemaalia
  • ruuvimeisselin
  • hiomapaperia


Näin teet sen

  1. irroita peilin osat toisistaan (myös peili kehyksistään)
  2. hio pinta kevyesti ja puhdista hionnan jälkeen
  3. maalaa puiset osat 2-3 kertaa riippuen pohjan tummuudesta
  4. kiinnitä osat takaisin paikoilleen
  5. valmis!HIMASSA jätti puiset nupit maalaamatta, ja siitä tulikin aika kiva! Mäntyiset nupit kertoo peilin vanhasta elämästä, eikä niitä siksi tässä tuunauksessa uusittu. Modernimman ilmeen pöytäpeilille kuitenkin saa vaihtamalla myös mahdolliset nupit esimerkiksi nahkavetimiin taikka metallinuppeihin. Maalisävynä käytimme edellisestä ideasta tuttua Angoraa. 

Tämä DIY-idea kuuluu vaikeusasteltaan kategoriaan 2. Lue täältä, mitä se tarkoittaa: >> HIMASSA DIY: VAIKEUSASTEETEi kommentteja

Lähetä kommentti

Himassa sivusto elää vuorovaikutuksesta. Huippua, että osallistut keskusteluun ja ideointiin!

© himassa | All rights reserved.
BLOG TEMPLATE HANDCRAFTED BY pipdig