29. tammikuuta 2017

MUIDEN HIMASSA: KAKSION NEROKKAAT SÄILYTYSRATKAISUT

Vietämme tammikuussa Kodin järjestys -teemakuukautta (lue lisää teemakuukausista täältä). Tästä syystä kutsuimmekin itsemme heti alkuvuoden kunniaksi kylään Samiran kauniiseen kotiin, josta löytyy lukuisia nerokkaita säilytysratkaisuja. Parasta näissä ideoissa on se, että ne ovat käytännöllisyyden lisäksi myös erittäin onnistuneita visuaalisessa mielessä!

Missä ja miten asutte ja keitä perheeseenne kuuluu?

Moikka, olen Samira ja asun tyttäreni kanssa 60m2 kerrostalokaksiossa. Minillä on oma huone ja oma makuuhuoneeni sijaitsee olohuoneen yhteydessä. Yhdessäkään huoneessa ei ole kiinteitä kaappeja vaan meillä on erillinen vaatehuone. Pohjaratkaisu on erittäin toimiva eikä kodissamme ole yhtään hukkaneliöitä.Millainen on kotinne tyyli ja vaikuttaako se säilytysratkaisujen syntymiseen?

Voisin kuvitella, että jos asuu todella minimalistisessa kodissa niin silloin suurin osa tavaroista on piilossa suljettujen ovien takana. Toisaalta taas skandinaavisessa kodissa elämä ja kotoisuus saa näkyä enemmän. Itselläni tämä kulkee hieman kausittain ja huomasin esimerkiksi joulun alla kaipaavani enemmän tavaroita ympärilleni, kun taas nyt tuntuu, että olisi kiva laittaa kaikki piiloon. 

Mikä on paras ideasi kodin järjestykseen liittyen ja mistä idea sai alkunsa?

Olen todella iloinen vaatehuoneen uudesta ilmeestä. Idea lähti siitä, että halusin saada kaikki vaatteet ns. piiloon ja vaihtaa avohyllyt Elfa- säilytysjärjestelmiin. Olin aluksi vaihtamassa vain toisen seinän avohyllykön, mutta tunti myöhemmin huomasin vaatehuoneen olevan täysin tyhjä ja kaikki hyllyt sekä tangot olivat poissa. Hetken aikaa mietin sormi keskellä suuta, että mitä tuli tehtyä. Onnekseni löysin kaikki tarvittavat tuotteet Tori.fi:sta ja koko remonttiin (jonka toteutin yksin) meni maksimissaan 100 euroa.


Koetko, että tavaramäärä korreloi suoraan kodin järjestystä vai onko kyse pikemminkin säilytysratkaisujen toimivuudesta?

Yes, vähemmän tavaraa on ehdottomasti parempi vaihtoehto. Sitä pärjää yllättävänkin vähällä määrällä ja hyvä tavoite olisi se, että jokaiselle tavaralle olisi oma paikkansa. Esimerkkinä: kuka tarvitsee viisi talvitakkia? Jos on vain yksi tai kaksi niin eteisen naulakko on huomattavasti helpommin hallittavissa.

Piilossa vai esillä? Mitä mieltä olet avonaisista säilytysratkaisuista: voiko yleisilme pysyä siistinä vaikka tavarat olisivat esillä suljettavien kaappien sijaan?

Hmm. Hyvä kysymys. Itse pidän, että tavarat ovat piilossa juurikin tuon siistin yleisilmeen takia. Toisella hetkellä taas kaipaan avohyllyjä, jotta saisi edes muutamia kauniita esineitä esille. Ostinkin pari viikkoa sitten Tori.fi:sta Lundian avohyllykön ja se odottaa uutta maalia pintaan.

Mitkä tilat tai kokonaisuudet ovat kodissasi haastavimpia järjestyksen säilymisen kannalta? Onko joitakin asioita, joille ei vain esimerkiksi tunnu löytyvän paikkaa?

No ensinnäkin meillä on aivan liikaa tavaraa. Olen Konmarittanut kotimme ties kuinka monta kertaa, mutta silti sitä tavaraa löytyy joka nurkasta. Eli tavaramäärä lienee yleisesti haastavin asia. Olohuoneen sisustamisessa on ollut ongelmia, sillä haluaisin sinne enemmän olohuonemaisia tavaroita, mutta rajoittavana tekijänä toimii sänky. En kuitenkaan tahdo, että huone on liian ahdas. Toinen haastava tila on eteinen, jonne tuntuu kertyvän jos jonkinlaista tavaraa. Meidän kenkäteline sijaitsee vaatehuoneessa, joten voitte kuvitella minkä näköinen mm. eteisen lattia on.

Mitkä säilytysratkaisut olet onnistunut ratkaisemaan mielestäsi oivallisesti? 
Missä tilassa ei juuri koskaan ole epäjärjestystä?

Mielestäni keittiössä jokainen tavara on löytänyt hyvin paikkansa. Tasoilla ei ole ylimääräisiä purkkeja tai purnukoita ja ne pysyvät suhteellisen siistinä. Myös työpisteeni on viime aikoina ollut järjestyksessä. Olen myös hyödyntänyt sängynalusia ja omani alta löytyy lakanat, laukut ja sisustustyynyt. Tyttäreni sängyn alta löytyvät taasen kaikki askartelutarvikkeet. 
Miten ylläpidät kodin harmoniaa, yleistä siisteyttä ja järjestystä?

Usein käy niin, että elämme normaalia arkea ja luonnollisesti tavarakasoja syntyy, esineet vaihtavat paikkaansa ja askarteluvälineitä on ympäri kotia. Se on elämää ja hyvä niin, mutta jossain vaiheessa saan hepulin ja siivoan koko asunnon yhdellä kertaa. Pölyhuiska heiluu, imuri laulaa ja moppi suhaa edestakaisin niin, että savu nousee :D. 

Mitkä on 5 parasta vinkkiäsi kodin säilytykseen ja järjestyksen ylläpitoon liittyen?

  1. Käytä sängyn alusta varastointiin
  2. Karsi turha tavara ja varmista, että jokaiselle tavaralle on oma paikka
  3. Huonekorkeutta voi käyttää hyvin hyödyksi esim. vaatehuoneessa
  4. Tyhjennä tasot ja laita esille vain tärkeimmät tavarat
  5. Jos siivoamiseen ei mene kuin kaksi minuuttia, tee se heti

WAU! HIMASSA on ihan sanaton. Erityisesti alkoi kutkuttamaan tuo keittiön kaappien seesteinen järjestys. Taitaapi olla niin, että on ryhdyttävä tuumasta heti toimeen. Toivottavasti sinäkin sait näistä ideoista hyviä oivalluksia omaan kotiisi!

Superiso kiitos vielä Samiralle haastattelusta ja vinkkien jakamisesta. Jos haluat inspiroitua lisää, niin suosittelemme jatkamaan tästä suoraan Samiran Beauty of life -blogin puolelle. Iloinen ja hyväntuulinen lifestyleblogi on täynnä mitä parhaimpia ideoita ja niksejä aina kodin laittamisesta valokuvausvinkkeihin ja arjen iloihin liittyen. 

Jos tämän kodin ideat vei myös sinun sydämesi, löydät lisää kuvia ja ideoita täältä:


Lue myös aiemmat supersuositut #MUIDENHIMASSA -juttusarjan postaukset täältä.

Kuvat: S / Beauty of life

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Himassa sivusto elää vuorovaikutuksesta. Huippua, että osallistut keskusteluun ja ideointiin!

© himassa | All rights reserved.
BLOG TEMPLATE HANDCRAFTED BY pipdig