20. tammikuuta 2017

5 VINKKIÄ: AVOHYLLYT KEITTIÖSSÄ

Oletko joskus pohtinut mitä säilyttäisit keittiön avohyllyllä tai vastaavasti mihin laittaisit ne päivittäin/viikoittain tarvittavat tavarat, jotka muutoin ovat keittiön tason nurkassa? Tässä muutamia vinkkejä siihen, mitä avohyllyllä kannattaa säilyttää ja miten niistä saa siistin oloiset! 1. Älä varaa avohyllyä koriste-esineille tai muulle keittiöön kuulumattomalle tavaralle (pöly, rasva, lika...)
 2. Jos laitat hyllylle astioita, laita vain niitä, jotka ovat käytössä jatkuvasti. Kukaan ei jaksa pestä viini- tai kristallilaseja kun otat ne käyttöön ja edellisen kerran jälkeen ne ovat ehtineet pölyttymään.
 3. Aseta pastat tai muut arkiruokatarvikkeet hyllylle, josta ne on nopeasti otettavissa käyttöön.
 4. Maalaa hylly samalla sävyllä kuin seinä, niin itse hylly ei vie huomiota liikaa. Hyllylle laitetaan kuitenkin sekalainen seurakunta tavaraa, joten mitä huomaamattomampi tausta ja hylly on - sen parempi (kuvan hylly maalattu liimapuulevy kannakkeilla).
 5. Osta kaupasta kivannäköisiä pakkauksia, niin ilme pysyy hyvänä. Jos tavalliset makaronipussit laitetaan hyllylle kaikkine väreineen, tulee kokonaisuudesta levoton. Voit myös sujauttaa kuivatarvikkeet pieniin paperipussien sisään, niin saat hyllystä samalla selkeän tyylikkään, mutta myös käytännöllisen.

Tällaisia vinkkejä tällä kertaa! Ensi viikolla olemme jälleen #muidenhimassa, jossa on käytetty nerokkaasti erilaisia säilytysratkaisuja. Useat näistä on toteutettu pienellä budjetilla, joka on hyvä osoitus siitä, ettei kaiken tarvitse aina maksaa maltaita ollakseen toimivaa ja käytännöllistä!

2 kommenttia

 1. Hyvät ja toimivat vinkit! Ja kauniisti aseteltu hylly :) Meilläkin on keittiössä avohylly ja siinä on päivittäin käytössä olevia astioita sekä ihan vain koristeena olevia (huoneen toisessa päässä takka, joka tehokkaasti imee pölyn pois keittiöstä). Kaunis koti ja kiva blogi sulla muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos kivasta kommentistasi! Juurikin astioissa minäkin suosin päivittäin käytössä olevia, enkä niinkään niitä "kerran vuodessa" -laseja. Näin tulee välillä pyyhittyä hyllyäkin tavaroiden alta kun tavara seilaa tiskikoneen, käytön ja hyllyn väliä :)

   Poista

Himassa sivusto elää vuorovaikutuksesta. Huippua, että osallistut keskusteluun ja ideointiin!

© himassa | All rights reserved.
BLOG TEMPLATE HANDCRAFTED BY pipdig