4. joulukuuta 2016

LUUKKU 4: LAHJA KOTIKOKILLE

Se olisi jo neljäs luukku joulukalenterin parissa. Tänään vinkkaamme mainiosta lahjaideasta kaikille ruoanlaiton ystäville! Parasta tässä ideassa on helpon toteutuksen lisäksi se, että lahja sopii niin miehelle kuin naisellekin (ja lisäksi ikään katsomatta).


Tarvitset (puolikkaan) esiliinan tekoon vain palan kangasta ja nauhaa kiinnikkeiksi (solmintaan). Erilaisten esiliinojen ohjeita löytyy helposti, mutta helpoimmillaan teet sen näin:

 • Leikkaa suorakulmion mallinen palanen kankaasta (50x70cm)
 • Huolittele kaikki reunat suoralla ompeleella
 • Ompele nauha kiinni essun ylälaitaan (nauhan voi tehdä samasta kankaasta kuin essu, tai voit käyttää jotakin valmista kanttinauhaa)
 • valinnainen: ompele etuosaan halutessasi vielä pieni tasku

VINKKI! Yhdestä metrin kangaspalasta (leveys 145-150cm) saat neljä sopivan kokoista puoliessua. Voit lisätä kotikokin pakettiin vielä pari puulastaa mukaan.Tämä esiliina ommeltiin Marimekon "Kuusikossa" puuvillakankaasta. Mikä tahansa tukeva kangas käy tarkoitukseen. Tarkkaile myös kangaskauppojen ylijäämälaareja/pakan loppuja!

2 kommenttia

 1. Ihana toi kuosi. Yhtenä vuotena ompelin täyskokoisia essuja lahjaksi anopille sekä lasten kummitädeille. Itselle pitäisikin ommella pitkästä aikaa uusi essu sillä käytän essua joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, pitihän se heti töiden jälkeen ajaa kangaskauppaan kangasta ostamaan ja ensimmäinen essu on valmis. En muistanutkaan miten kivaa onkaan ommella. Eka essu tulee ihan itselleni sillä vanha essu veteli jo niin viimeisiä. Seuraavat essut sujahtavat pakettiin. Kiitos siis tuhannesti kun sait innostuksen minulle pitkästä aikaa päälle <3

   Poista

Himassa sivusto elää vuorovaikutuksesta. Huippua, että osallistut keskusteluun ja ideointiin!

© himassa | All rights reserved.
BLOG TEMPLATE HANDCRAFTED BY pipdig