19. joulukuuta 2016

LUUKKU 19: PIPARKAKKUTIKKARIT

Tämän joulun suussasulavin idea on ehdottomasti piparkakkutikkarit. Tavalliset piparit nousevat astetta tyylikkäämmälle tasolle laittaessasi ne tikun päähän ja koristelemalla ne sokerikuorrutteella.


Näin valmistat piparkakkutikkarit 


  1. Kauli piparitaikina tavalliseen tapaan, jätä levy aavistuksen normaalia paksummaksi
  2. Leivo piparkakut tavalliseen tapaan ja paina grillitikku kiinni raakaan taikinaan (HIMASSA katkaisi tikun kahtia, jottei se olisi niin pitkä)
  3. Peitä pienellä palalla taikinaa vielä tikun kohta ennen paistamista
  4. Paista uunissa kuten normaalit piparit
  5. Anna jäähtyä ja koristele
  6. Aseta tikut esille joulupöytään esimerkiksi maljakossa


Vinkki! Piparkakkutikkarit on myös oiva viimehetken lahjavinkki opettajalle. Paista muutama pipari, koristele ja laita kuorrutteen kovettumisen jälkeen piparitikkarit sellofaanin sisään. Perinteisen piparin voit myös taikoa sokerimassan avulla kerrospipariksi. Siinäpä muuten myös herkullinen idea joulupöytään tai lahjapussiin.

2 kommenttia

Himassa sivusto elää vuorovaikutuksesta. Huippua, että osallistut keskusteluun ja ideointiin!

© himassa | All rights reserved.
BLOG TEMPLATE HANDCRAFTED BY pipdig