13. joulukuuta 2016

LUUKKU 13: LAHJA-IDEA DIY PARKKIKIEKKO

Se olisi 13. joulukuuta, ja se tarkoittaa sitä, että olemme jo yli puolenvälin joulunodotuksessa! Huikeaa!

Tänään luukusta paljastuu hauska lahjaidea, joka on sekä edullinen, että persoonallinen. Tuunattu parkkikiekko sopii lahjaksi niin opettajalle, tarhantädille/-sedälle, kuin vaikkapa isovanhemmillekin. Toteutukseen kuluu aikaa noin 15 minuuttia (+kuivumisaika), joten mistään suuritöisestä ideasta ei myöskään ole kyse.


DIY parkkikiekkoon tarvitset


 • Puisen parkkikiekkopohjan (löydät tyhjän sellaisen esimerkiksi Sinooperista n.6€ hintaan)
 • Akryyliväriä tai maalia
 • Dymo -tarrakirjoittimen (tarrakirjoittimia löytyy mm. Clas Ohlsonilta edullisimmillaan 12€:lla)
 • Valkoisen tussin

VINKKI! Mikäli et onnistu löytämään tyhjää kiekkopohjaa, voit käyttää mielikuvitustasi ja tehdä sellaisen vaikka vahvasta kartongista. Yhtä hyvin voit maalata kaupan valmiin parkkikiekon haluamallasi värillä. 


Näin teet sen


 1. Maalaa parkkikiekon tausta haluamallasi värillä ja anna kuivua
 2. Kirjoita DYMO -kirjoittimella haluamasi teksti (tai tekstaa vapaalla kädellä)
 3. Tussaa vielä pienet merkit saapumisaikaan (nuoli ylle tai viivat, kuten tässä toteutuksessa)
 4. Vinkki! Voit käyttää kiekkoa pysäköintiin tai liimata taustalle magneetin, jolloin kiekko toimii jääkaapin ovessa perheenjäsenten kesken arjen aikatauluja helpottamassa.


HUOMAA! Aiemmin pysäköintikiekkojen ulkonäköä säädeltiin hyvin tarkasti. Noin vuosi sitten asiasta annettiin kuitenkin uudet suositukset ja tämänhetken suositus on hyvin paljon väljempi. Pääasia on kuitenkin se, että kiekko on niin selkeä, että numerot ja tarkoitus selviää siitä mahdollisimman helposti. 

8 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Tämä sai kyllä mainion vastaanoton. Todella kivaa, että ideasta on iloa muillekin :)

   Poista
 2. Tää on niiiiin huippu idea, että mun on pakko juosta heti askartelukauppaan ja väsätä lasten isovanhemmille tuollaiset!!! Kiitos kiitos kiitos vinkistä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan kestä! Parasta jos tulee käyttöön :) Tulehan vinkkaamaan, kun olet saanut tehtyä :)

   Poista
 3. Tääkin on ihania idea, taidan toteuttaa tämänkin. Essut on nyt tehty ja laitettu paketeissa eteenpäin, kiitos ihanista vinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei parasta! Niin motivoivaa kirjoittaa teille, kun ideoista on iloa ja ne tulevat käyttöön. Aivan nöyräksi vetää <3 Kiitos!

   Poista
 4. Heippa! Ja heti alkuun apua-apua-apua! Olen metsästänyt parkkikiekkopohjaa jos vaikka mistä (Sinelli, sekatavarakaupat ja Sinooperin nettikauppa) mutta mistään ei tahdo löytyä. Olisiko vinkkiä mistä moisen löytäisi? Ilmeisesti Sinooperin nettikauppa ja myymälävalimoima eroavat toisistaan jonkin verran. Harmaita hiuksiahan tässä saa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Eikä! Minäkään en muuten löytänyt näitä verkkokaupan puolelta, mutta myymälästä kyllä. Kannattaa siis vielä käydä jossakin lähimmässä myymälässä katsomassa tai soittaa vaikka niihin ennen käyntiä varuiksi. Toivottavasti löydät :)

   Poista

Himassa sivusto elää vuorovaikutuksesta. Huippua, että osallistut keskusteluun ja ideointiin!

© himassa | All rights reserved.
BLOG TEMPLATE HANDCRAFTED BY pipdig