21. joulukuuta 2016

LUUKKU 21: VUODEN KAUNEIN JOULUKOTI OSA 1/2

#muidenhimassa -juttusarja jatkuu ja on tässä kuussa myös osana joulukalenteria.

HIMASSA pääsi vierailemaan tovi sitten kodissa, joka on kyllä ehdottomasti tämän vuoden kaunein näkemämme joulukoti. Ehkäpä jopa kaikkien aikojen kaunein! Täällä asuu selvästi esteetikko ja harmonian rakastaja. Kodista huokuu rakkaus ja arvostus luontoa kohtaan, joka tuntuu erityisen hienolta.

Pidemmittä puheitta haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi virtuaalivierailulle Hannan perheen kuvankauniiseen kotiin, josta ei joulutunnelmaa puutu.


Joulutunnelman luominen on kuin rentouttava matka

Hannan perheen joulu on hyvin luonnollinen ja seesteinen. Valmistelut aloitellaan jo hyvissä ajoin, yleensä syyskuun loppupuolella, jolloin ensimmäiset materiaalit haetaan metsästä talteen. Kodin joulutunnelma rakentuu harkiten, ja sen luominen on muodin parissa työskentelevälle Hannalle rentouttava matka kohti vuoden upeinta juhlaa. Hannan valmisteluihin ei kuulu stressi tai kiireessä juokseminen, vaan pääpaino on koko alkutalven ajan rauhallisessa mielentilassa. Tämä mielentila ja tunnelma välittyy myös kodin ilmeessä.

Olohuoneen ikkunoista ja terassilta on suora näkymä merelle, joka on Hannan perheelle erityisen tärkeä elementti. Koti sijoittuu meren ja metsän syliin, ja tätä on haluttu kunnioittaa myös sisustuksessa. Perheen mies on innokas purjehtija, joten saaristo ja meri näkyy kotona myös hänen toiveestaan. Luonto on osana materiaalivalintoja, asetelmia ja koko kodin väripalettia. Hanna mainitseekin käyttävänsä kotonaan vain maasävyjä, eli niitä jotka löytyvät luonnosta. Se tekee tunnelman rauhalliseksi niin ulkona, kuin sisälläkin. Joulun aikaan väripaletti ei muutu, vaan pysyy samanlaisena ympäri vuoden.


Joulun 2016 väri on vihreä

Villa Puomi -blogia kirjoittava Hanna on asunut ja työskennellyt elämänsä aikana useammassa eri maassa. Eniten kodin tyyliin on jäänyt vaikutteita Ruotsista ja työn puolesta Tanskasta. Tanskalaisten rentous ja luonnonläheinen suhtautuminen kotiin on jättänyt jäljen sydämeen, ja se myös näkyy.

Hannan kodissa vähemmän on enemmän. Niin jouluna kuin muinakin aikoina vuodessa. Koristeisiin Hanna ei ole luonut vahvoja tunnesiteitä, ja vaihtuvatkin vuosittain. Koska suurin osa joulutunnelmasta luodaan luonnonmateriaalein, ei myöskään turhaa koristevarastoa kerry kaappeihin. Ainoa asia, joka toistuu vuosittain on kukat. Joulukukat ovat ehdottoman tärkeitä, ja erityisesti silloin kun ne ovat uusia. Tuoreet sipulikasvien alut ja vaalea raikas vihreä luovatkin kotiin merkityksellisen tunnelman - uusien alkujen harmonian. Tänä vuonna hyasintit käärittiin sammalten sisään sohvapöydälle. Lopputulos on kertakaikkisen hurmaava.

2016 joulun väriksi Hanna kertoo vihreän. Se näkyy mm. havuissa, sammaleessa ja eukalyptuksessa. Kuusi koristellaan vasta lähempänä aattoa, mutta runsasta siitä ei tehdä koskaan. Jos Hanna saisi yksin päättää, olisi tänä vuonna joulupuuna toiminut mänty. Perheen muiden jäsenten kanssa kuitenkin päädyttiin yhteistuumin kuuseen, johon laitetaan valojen lisäksi vain muutamia luonnonmukaisia koristeita. Jopa täysin koristeeton kuusi olisi voinut tulla kysymykseen, mutta lopullista päätöstä ei vielä olla tehty. Tässä kodissa kaikki tapahtuu fiiliksen mukaan ja hetkessä eläen.


Koska kuvia tallentui kameraan mieletön määrä, päätimme jakaa jutun kahteen osaan. Seuraava osa julkaistaan jo huomenna, joten kannattaa ehdottomasti pysyä linjoilla. Silloin kurkistamme kodin muihin tiloihin ja kuulemme myös Hannan perheen jouluperinteistä, sekä rakkaasta harrastuksesta - joulurunojen kirjoittamisesta.

Sillä välin suosittelen lämmöllä tutustumaan Hannan Villa Puomi -blogiin, josta huokuu positiivinen ja seesteinen ilmapiiri. Tämä vierailu vei kyllä sydämen. Entä sinun?

22 kommenttia

 1. Voi että miten kaunis koti <3 Aivan mieletön ja kiitos blogivinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin. Ei meinannut malttaa edes pois lähteä <3

   Poista
 2. Aivan mahtavaa! Hanna on sellainen esteetikko, ettei toista. Ihailen niin hänen tyyliään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Aivan ihana kokonaisuus ja mikä herttainen nainen tämän kodin ja tyylin takana <3 <3

   Poista
 3. Ihanuuksien ihanuus! 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todentotta. Toiset ne osaa ja tekee kaikesta kauniin, mihin vain ikinä koskee <3

   Poista
 4. Wautsi, niin ihanan näköistä että melkein itkettää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän samaa vikaa. Oli onni, että Hanna päästi kylään ja saimme jakaa inspiraatiota ja tunnelmaa myös muille <3

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ehdottomasti samaa mieltä. Ei heti tule mieleen mitään kauniimpaa <3

   Poista
 6. On kyllä superseesteistä ja harmonista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todella! Kaikki tilat soljuivat kauniisti yhteen ja tunnelma jatkui läpi koko kodin....

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Täältä sai kyllä niin paljon inspiraatiota ja ideoita, ettei tosikaan! :)

   Poista
 8. Hannan tyyli ei petä - eikä silmä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todella! Niin oli asujansa näköinen kaunis ja herkkä kokonaisuus <3

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Pyörtyminen oli lähellä, mutta se vältettiin viimetipassa. Tämä on kyllä kaunein joulukoti, jota olen ikimaailmassa nähnyt <3

   Poista
 10. Voi miten ihana tunnelma! Tuli itsesellekin rauhallinen joulufiilis. 💚

  VastaaPoista

Himassa sivusto elää vuorovaikutuksesta. Huippua, että osallistut keskusteluun ja ideointiin!

© himassa | All rights reserved.
BLOG TEMPLATE HANDCRAFTED BY pipdig