17. lokakuuta 2016

MISTÄ KAIKKI SAI ALKUNSA?

Himassa.fi sai alkunsa tyystin itsekkäistä syistä. Olen jo pitkään kaivannut tyylikkäästi ja freesillä otteella toteutettua DIY-sivustoa/ideapankkia, josta saisin kerralla kaikki: itse idean, kauniit kuvat, selkeät suomenkieliset ohjeet, sekä ostos-/tarvikelistan. Koska täysin toiveiden kaltaista ei ole etsinnöistä huolimatta löytynyt - syntyi nyt lukemasi sivusto Himassa.

Ensimmäisen kerran haave tästä kaikesta pilkahti ajatuksiin alkuvuodesta 2016. Taustatyötä ja ideointia jatkettiin pitkin vuotta, mutta lopullinen sysäys sivuston avaamiselle syntyi eräänä syksyisenä lauantaiaamuna. Kellon näyttäessä 4.30 oli pakko nousta ylös, kirjoittaa kaikki ne viimeiset ideat ja ajatukset paperille. Tuli hyvä tunne siitä, että tästä oli syntymässä jotakin todella inspiroivaa!

Himassa tarjoaa kaikille yksinkertaisen ja selkeän tyylin ystäville helppoja tee-se-itse ideoita ja koittaa samalla pyristellä irti siitä tunkkaisesta itsetekemisen mielikuvasta, joita yhä usealle suomalaiselle syntyy kun puhutaan DIY-jutuista. Tämä ajattelutapa juontaa juurensa todennäköisesti aikaan, jolloin käsillä tekeminen liitettiin pelkkään käsityöläisyyteen ja askarteluun. Onneksi näistä ajoista on jo sentään tultu monia askeleita eteenpäin.

Käytämme ideoissamme pääosin luonnonmateriaaleja: puuta, nahkaa, pellavaa, villaa yms. Keräämme tarveaineita myös suoraan luonnosta - sitä kuitenkin kunnioittaen. Tottakai myös muita materiaaleja pääsee mukaan, mutta perusajatuksemme nojaa luontoon ja sieltä löytyviin ideoihin.

Vaikka DIY-ideat näyttelevätkin sivustolla selkeästi yhtä pääroolia, halusin tuoda rinnalle ehdottomasti myös jotakin muuta, jotakin sellaista, jota kohtaan tunnen suurta mielenkiintoa ja kiinnostusta. Kynä kirjoitti sanoja vihon sivuille ja diy -kirjainten vierelle piirtyi lopulta sana ASUMINEN. Asuminen kun on niin paljon muutakin kuin vain sisustusta ja kodin tyyliä. Se on ennenkaikkea toiminnallisuutta ja ongelmanratkaisua. Taustalla on palo löytää mielenkiintoisia ja erityisesti niitä toimivia arjen ratkaisuja, joista olisi iloa teille kaikille. Sen lisäksi Himassa nuuskii asumiseen liittyviä trendejä ja seuraa niiden toteutumista. Se, jos mikä on mielenkiintoista!

Tavoitteet on asetettu ja toivon, että tästä yhden naisen unelmasta voisi vielä syntyä jotakin suurenmoista. Olen etsinyt sivuille mielenkiintoisia vieraita, niin kirjoittajia kuin oman alansa asiantuntijoitakin. Uskon, että tällä remmillä saamme monipuolisen kattauksen sinulle tarjoiltua.

8 kommenttia

 1. Tyylikäs, inspiroiva ja ihana! Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioioi! Kaikki Paketissa kuuluu ehdottomasti yksiin suosikkisivuihini, joten häkellyttävää saada palautetta just teiltä. Kiitos!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Täällä ollaan onnesta soikeana, että ideoita saa vihdoin jakaa samanhenkisten ihmisten kanssa :) Jes!

   Poista
 3. Ihanaa! Ehkä tämän kautta sitä joskus saisi itsekin tehtyä jotain omilla käsillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi parasta! Jakaa inspiraatiota ja tekemisen iloa/intoa myös muille. Ei se ole niin vakavaa, vaikkei onnistuisikaan aina :)

   Poista

Himassa sivusto elää vuorovaikutuksesta. Huippua, että osallistut keskusteluun ja ideointiin!

© himassa | All rights reserved.
BLOG TEMPLATE HANDCRAFTED BY pipdig